In de media

Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen onze vereniging Mavericks?
instagram logofacebook logo
Volg ons dan via Facebook en Instagram!  Wij plaatsen regelmatig leuke updates, foto's of aankondigingen van evenementen of toernooien.

Gelderland sport onbeperkt

uniek sporten mavericksElkaar ongegeneerd ‘opzij rammen’.  Dat mag gewoon bij rolstoelrugby. Toch is het ook een sport waarbij teamwork essentieel is en elke speler zijn waarde heeft, los van de ernst van je beperking.

Speler Haico Nijkamp van rolstoelrugbyvereniging The Mavericks: “Wat ik leuk vind is dat je er al je energie in kwijt kunt. Je kunt er vol in gaan en lekker tegen elkaar aan knallen.

Artikelen uit bekende tijdschriften

Rugby op rolletjes

Het leven van Bilal Mazgouti (30) en Haico Nijkamp (30) veranderde in een fractie van een seconde. Allebei maakten ze een noodlottig ongeluk mee. Hun levenslust is echter niet aangepast. Nu spelen ze vol passie voor het Nijmeegse rolstoelrugbyteam de Mavericks, een team waarin het niet draait om de handicap, maar om het spel.

Een verhaal uit "Rugby" door Anna Neeltje en Coen van Rossum

Mavericks terug in competitie

Een zonnige zaterdag in september. In de sporthal spelen de Mavericks, het rolstoelrugbyteam van de Sint Maartenskliniek, een competitiewedstrijd. Ze zijn bloedfanatiek, maar verliezen toch met 60-39 van de Amsterdamse Terminators, de regerend landskampioen.  “Geen schande”, vindt teamcaptain Bilal Mazgouti (30). “We speelden goed en leren van onze fouten. Volgende keer doen we het beter.”...

 

Sporten met een spierziekte

Sporten is een gezonde uitlaatklep voor veel mensen. Jezelf in het zweet werken, oefenen in
behendigheid, de spanning van een wedstrijd. Een spierziekte hoeft daarvoor geen belemmering
te zijn. Dat blijkt uit de verhalen van de fanatieke rolstoelrugbyer Louis (65).

Sommige sporten kan bijna iedereen spelen, maar dat geldt niet voor rolstoelrugby. Rolstoelrugby, ook wel quad rugby genoemd, is ontstaan in Canada. De sport is bedoeld voor mensen met een beperking aan de armen en de benen die nog wel zelfstandig een rolstoel kunnen voortbewegen. Het doel is om de bal met de rolstoel over de doellijn van de tegenstander te krijgen. Daarbij moeten twee wielen van de rolstoel de doellijn passeren. De spelregels bevatten elementen uit ijshockey, basketbal en rugby. Sinds 2000 is het een officiële paralympische sport. Wereldwijd zijn er ongeveer vierhonderd mensen met een spierziekte die rolstoelrugby spelen. Opvallende trend: het aantal spelers met HMSN neemt toe.


Contact

Heb je een vraag of wil je een keer een training meemaken, stuur dan een mailtje naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainen

Recreanten: elke dinsdagavond van 20:00 - 21:30 uur
Competitie spelers: elke vrijdagavond van 19:00 - 21:00 uur

Locatie

Sporthal Sint Maartenskliniek
Hengsdal 3  6574 NA Nijmegen

Sponsors

Giften en donaties aan onze vereniging zijn altijd welkom. Deze gebruiken we voor de aanschaf en onderhoud van reserve-rolstoelen en onderdelen om iedereen de gelegenheid te kunnen geven kennis te maken met onze sport.

Uw bijdrage kunt u overmaken op bankrekening
NL08 RABO 0137863101
t.n.v. Quad Rugby Maartenskl. te Nijmegen.

 

Fotoalbum

Bekijk de laatste sportieve activiteiten in ons fotoalbum.

© 2022 Mavericks-smk
Een website van Netnog websites